GLOBAL BALKAN

Глобал Балкан е компанија која обезбедува квалитет и коректен однос. Распространето низ неколку сектори, Глобал Балкан ви овозможува лесно да го направите вашиот избор во градежништво, централно греење и керамички плочки.

Сподели
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

Енергетската класа на зградата е Б

ФАСАДА

Надворешните ѕидови се изолирани и покриени со термо плочки со d = 20 cm според архитектонските практики.

КОНСТРУКЦИИ

Објектот е изграден врз основа на плоча.

Ѕидовите кои го носат товарот на објектот се изработени од целосно бетонски шупливи блокови. Сите внатрешни ѕидови помеѓу становите се изработени од 120 mm целосно бетонски шупливи блокови за да се обезбеди звучна изолација. Внатрешните ѕидови на становите се мазни и обоени. Ѕидовите за вентилација се изработени од мазни и обоени лесни блокови од страната на станот.

Подовите се изработени од монтирани шупливи панели со звучна изолација за подови и вграден рамен бетон.

Објектот има изолиран рамен покрив покриен со материјал за изолација.

 

СКАЛИ (ЗА СТАНБЕНИ ЗГРАДИ)

Објектите се опремени со лифт за 8 лица. Скалите на третиот кат имаат природна светлина од покривот на скалите.

Ѕидовите на скалите се обоени, подот е покриен со керамички плочки а таванот е мазен и обоен.

ПРОЗОРИ И ВРАТИ

Објектот има дрвени прозори и врати со пластични рамки. Секоја соба има најмалку еден прозор за проветрување.

БАЛКОНИ

Скоро сите станови имаат балкон. Становите со балкон имаат метална ограда која одговара на архитектурата на објектот.

ЕЛЕКТРИЧНА ИНСТАЛАЦИЈА И ОСВЕТЛУВАЊЕ

Во објектот има поставено внатрешна електрична инсталација, прекинувачи и приклучоци според планот на становите.

CAT6 каблите се поставени врз основа на тоа дали купувачот на станот се приклучува во склоп на сервис провајдерот. Становите имаат централен фоно систем за отворање на влезната врата на зградата.

Местата за поставување осветлување се опремени со кабли. Осветлувањето во бањи, тоалети и ходници е поставено како дел од комплетниот пакетот за внатрешна доработка. Становите се опремени со ЛЕД светилки.

ЗАВРШНА ДОРАБОТКА

Ѕидовите и покривите на дневните соби се обоени, а ѕидовите на бањите се покриени со керамички плочки според архитектонскиот проект. Подовите на дневните соби и ходниците се опремени со дрвен паркет; подовите на тоалети и бањи се опремени со керамички плочки. Во цената на станот се вклучени санитарните производи. Првите купувачи може да изберат од широкиот спектар на керамички производи, системи за греење и ладење, без дополнително плаќање!

Инвеститорот го задржува правото да изврши замена на опишаните материјали и опрема со еквивалентни или подобри. Во цената на станот е вклучена и внатрешната завршна доработка.